Fietsersbond Veenendaal checkt straatverlichting

Dit jaar heeft Fietsersbond Veenendaal een ander soort fietsverlichtingsactie gedaan. Afgelopen maand heeft zij gecontroleerd of de straatverlichting van fietspaden wel werkt. Meestal was dat het geval, en toch branden maar liefst 66 lantaarns niet.

De actieve leden fietsten ’s avonds alle doorgaande fietsroutes af. Wanneer zij een lantaarn tegenkwamen die niet brandde. noteerden zij de straat en het lantaarnnummer. Deze lijst hebben we deze week overhandigd aan de gemeente Veenendaal.

Daarnaast waren er straten met te weinig verlichting. Hier was het te donker:
– Dragonderweg, langs de snelfietsroute naar Ede
– bij enkele fietsoversteken
– rondom de Basiliek
– Grote Beer, tussen Rondweg West en de Stationsstraat

We verwachten dat de gemeente Veenendaal ervoor zal zorgen dat de verlichting weer snel gerepareerd wordt. Zo zorgt de Fietsersbond samen met de gemeente ervoor dat er ook in de avonduren veilig gefietst kan worden in Veenendaal.

Afgelopen jaren stond de Fietsersbond op het Scheepjeshofplein. Dankzij steeds betere batterijverlichting was het steeds minder nodig. Vaak waren nieuwe batterijen of een nieuw lampje voldoende. het was dan ook minder druk dan voorheen.  Op de website van de Veenendaalse afdeling (http://veenendaal.fietsersbond.nl/) staan foto’s van de voorgaande fietsverlichtingsacties.

Het doel van Fietsersbond veenendaal is om het fietsen aantrekkerlijker en veiliger te maken. Fietsen is niet alleen gezond en leuk, maar geeft ook ruimte aan Veenendaal. Andere voordelen weten vele meeste mensen wel te benoemen.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *