successen

Soms is het goed om eens achterom te kijken naar wat er allemaal goed ging in de gemeente Veenendaal. In onderstaande leverde de Fietsersbond hieraan een wezenlijke bijdrage.

Het Goeie Spoor
De fietspaden van Het Goede Spoor blijven en ze krijgen een grote beurt (onderhoud). In 2013 bleek de gemeente het plan te hebben om de fietspaden om te zetten in een tweerichtingen fietspad met verharding in tegeltjes. Op ons aandringen (en die van de raad) voor een betere oplossing, onderzocht en ontdekte de gemeente dat de reden voor het maken van dit plan achterhaald was.

Strooiroute
Het fietspad tussen Rembrandtlaan en Veldekelaan blijft in de strooiroute van Veenendaal. Met het maken van een nieuw plan voor de strooiroutes in 2012 was dit fietspad er uit gehaald. Net als een paar andere wat minder vaak gebruikte fietspaden. We telden op een winterochtend de fietsers en hebben bezwaar gemaakt tegen het plan. Maar de gemeente zag in dat deze route ten onrechte was geschrapt en konden wij ons bezwaar intrekken. 

Hoofdstraat
De hoofdstraat in het winkelcentrum blijft open voor fietsers! Je mag er je fiets parkeren en je mag er doorheen te fietsen (behalve vrijdagavond en op zaterdag) . Dankzij inzet van de Fietsersbond Veenendaal beseft bijna iedereen dat fietsen in de Hoofdstraat goed is voor Winkelstad Veenendaal.

Vijgendam
De gemeente heeft samen met de aanwonenden en de lokale Fietsersbond een plan gemaakt voor een goede hoofdfietsroute en een prettige woonomgeving. Sindsdien werken we regelmatig samen met bewoners en de gemeente bij het maken van plannen voor weg – reconstructies.

En er zijn nog veel meer (kleine) successen:
Frans Halslaan: op ons verzoek werd een gekke bocht in een middengeleider verwijderd
Achterberglaan: op ons verzoek werd de onmogelijke bromfietsdrempel verwijderd en vervangen door iets beters.
Kerkewijk naar Hoofdstraat: op ons verzoek werd de gevaarlijke situatie opgelost dat fietsers voor de inritblokken in moesten voegen op de rijbaan. Nu hoeft dat pas na de inritblokken.
Paaltjes: ons ons verzoek werden op diverse plekken overbodige of gevaarlijk geplaatste paaltjes verwijderd (& deze actie loopt nog).
Panhuis: Op ons verzoek werd een vreemde bocht bij het PWA-park er uit gehaald. Inmiddels heeft de gemeente een goed nieuw plan ontwikkeld voor dit kruispunt, waarbij ook de Fietsersbond bij betrokken was.

enz.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *